O vadbiZačetni tečaj

Začetni tečaj je namenjen moškim in ženskam starejših od 15 let. Vpis starejših od 50 let ni nič posebnega. Ki Aikido poučujemo kot neborilno in netekmovalno veščino iz tega razloga poškodb skoraj ne poznamo.
Priporočamo ga predvsem ljudem, ki veliko delajo za računalniki in podobnimi aparaturami v pisarnah ter so telesno neaktivni. Namen

 ki aikida je relaksacija našega uma, kar pomeni izboljšanje relaksacije-aktivne, koncentracije, boljša fleksibilnost, s tem pa tudi kvaliteto našega življenja.

Priporočamo ga tudi vsem, ki so se veliko ukvarjali z raznimi aktivnostmi, tudi športom in so izgubili predstavo o pomembnosti tekmovanj za dosego rezultatov ter BI RADI STORILI ŠE NEKAJ POZITIVNEGA IN DRUGAČNEGA V ŽIVLJENJU.
Zgubiti svojo pomembnost in svoj EGO ni tako enostavno.
Poznam veliko ljudi, ki so se v športu in tekmovanjih poškodovali ter so bili prisiljeni zapustiti kariero.

V začetnem tečaju se učimo poenotenja uma in telesa. Vaje za razvijanje KI-ja, osnovnimi vajami za razumevanje tehnik in Ki testi.

Vpis je možen v oktobru in novembru. Učimo se vaj poenotenja uma in telesa, vaje za razvijanje Ki-ja, relaksacijo-aktivno in osnovne vaje za učenje tehnik. (po programu Ki Aikida). Običajno se vpisuje dekleta in fante starejših od 16 let. Od opreme zadostuje trenerka ali kaj podobnega in sobne copate. Kasneje se lahko odločite za nakup kimone.


Po enem letu v primeru vašega interesa preidete v nadaljevalni tečaj. Vadba se bistveno spremeni in  nadaljujemo na poudarku tehnik in izpitov za KI.( Izpiti za kyu in stopnje DAN so tehnike. Izpiti za KI so razna testiranja in ocenjujemo notranjo zrelost članov.)

Tu ostanete do stopnje 2. kyu in Jokju KI stopnjo.Višja skupina


Vadijo člani z višjim rangom in je temu prirejen način vadbe.

Po nekaj letih ko vas inštruktor določi pridete v višjo skupino in postanete kandidat za mojstrske stopnje.
Za dosego stopnje Shodan (1.DAN )in stopnjo Shoden (moj. nivo za KI) je potrebno vsaj 10 let rednega treninga in izobraževanje na seminarjih.


Vadba poteka na Osnovni Šoli Dravlje, Klopčičeva 1. Ob križišču ljubljanske obvoznice odcep v smeri Šentvid Vižmarje, nasproti Avtotehne in  Petrolovi črpalki. Šola je v neposredni bližini obvoznice in je ugodna prometna povezava z vseh smeri.

External link opens in new tab or windowhttps://goo.gl/maps/kqbZp1XYGugwMAsb7SKUPINA

TOREK

ČETRTEK

PETEK

ZAČETNA

20-21

20-21

20-21

VIŠJA

21-22

21-22

21-22